Realitný trh, alebo realitný chaos.

Môže mať jeden maklér v ponuke naraz 50 bytov? Áno. Môže sa takýto maklér venovať kvalitnej inzercii, telefonátom a obhliadkam? To je na zamyslenie pre Vás. Jednou z najdôležitejších otázok pre Vás pri predaji Vašej nehnuteľnosti, je vybrať si profesionála, pre ktorého nebudete len „ďalšie číslo“. 

 

Náš realitný trh je jeden chaos, žiadne pravidlá a chabá konkurencia tak budete opatrní.

Hrozný predbieha horšieho, hnací motor je vidina provízie, služby na nule, predbiehanie stláčaním ceny predávajúceho a tak vzniká jedna neprehľadná tlačenica s nízkym obsahom kvality, malým percentom záujmu, ale zato bohatá na farebné sľuby a pridané zvýrazňovače vlastnej neschopnosti.

V realitách sa pohybujem zopár rokov a za ten čas som často svedkom podobného boja o klienta, kde však klient sám a jeho potreby sú na poslednom mieste.

 

Neberte všetkých a neberte každého.

Chystáte sa speňažiť obrovský majetok, chcete zaň dostať maximálnu cenu a maximálne bezpečne. Počuť o sebe v správach ako ste prišli o peniaze aj o nehnuteľnosť je najhorší sen, aký sa Vám môže stať. Tak si dajte tú námahu a nájdite si niekoho s referenciami, overeného a hlavne jedného.

„Chcem predať rýchlo, tak nech to má najviac realitiek“ - to počúvame často. A výsledok?

Ten istý byt s fotkami a textom majiteľa je aj 15x inzerovaný na tom istom portály, každý inzerát má inú cenu, dokonca nižšiu ako pýta majiteľ, k tomu sa pridá pár realitných kancelárii, ktoré s majiteľom ani nekomunikovali a s podobným inzerátom bez fotky, alebo s vymyslenou fotkou sa vydajú na náhodný lov.

Ako dokáže 5 realitných "špecialistov" predať Vašu nehnuteľnosť za maximálnu cenu a komfortne pre Vás? Ako sa môže 1 realitný maklér venovať desiatkam nehnuteľností naraz? Na vyhľadanie kupujúceho a udržanie ceny nemá čas, však bojue proti ďalším maklérom, ktorí ho predbehnú, lebo už vysvetľujú inému záujemcovi, že pár tisíc pôjde s ceny dole, pričom Vy ako majiteľ ste k tomu nedali súhlas ani náhodou.

5 "špecialistov" Nemá čas naplánovať obhliadky raz za týždeň, aby to bolo pekne po sebe zorganizované, aby ste upratali len raz za týždeň. Nie, on musia s klientom prísť už dnes, ideálne hneď, však im dýcha za chrbtom ďalší maklér.

Áno, náš trh je jeden chaos, žiadne pravidlá, tak neberte všetkých a neberte každého. Rozhodnite sa pre kvalitu, nie kvantitu.

 

Kontaktujte nás

Či už riešite kúpu, predaj alebo prenájom nehnuteľností, sme tu pre vás od prvého kroku.

Nepremeškajte nové ponuky!

Hľadáte nehnuteľnosť, ktorá bude vyhovovať Vašim požiadavkám? Zadajte nám parametre, ktoré musí Vaše nové bývanie spĺňať a keď sa v našej ponuke niečo také objaví, okamžite budete o tom informovaný prostredníctvom e-mailu. Buďte medzi prvými, ktorý budú o danej nehnuteľnosti vedieť.

Všetky
Je potrebné vyplniť všetky povinné položky